دانستنی های عمومی و پرستاری

کاندوم شیت چیست و نحوه‌ی استفاده از آن چگونه است؟!

بی اختیاری ادرار و ناتوان بودن در کنترل آن، از مشکلات مهمی است که ممکن است بسیاری از افراد دچار آن شوند. استفاده از سوند های داخلی که دست و پاگیر بودنشان یکی از معایبشان است سبب شده سوندهای جدیدی تحت عنوان سوند کاندومی به بازار روانه شوند. بر خود لازم دانستیم تا با معرفی یکی دیگر از مطالب آموزشی تجهیزگستران ابوریحان تحت عنوان معرفی سوند کاندومی و آموزش نحوه‌ی استفاده از آن در خدمت شما کاربران عزیز باشیم‌. پیشنهاد میکنیم تا‌ پایان ما را همراهی کنید‌.

سوند کاندومی چیست و چند نوع سوند داریم؟

سوند اکسترنال یا همان کاندوم شیت نوعی سوند ادراری بوده که برای دفع ادرار به کار گرفته میشود. از جمله تجهیزات مورد استفاده منحصرا برای آقایان است و افرادی که کنترل ادرار خود را از دست داده اند به راحتی میتوانند از آن استفاده نمایند. با ساخت و عرضه‌ی کاندوم شیت، بسیاری از مشکلات ناشی از عفونت های ادراری به حداقل رسید‌.

کاندوم شیت از جنس لاتکس و از نظر شکل ظاهری مانند کاندوم‌ معمولی بوده و به راحتی روی آلت قرار گرفته‌ میشود‌. دارای یک چسب بوده که پس از قرار گرفتن روی عضو به کمک چسب های تعبیه شده در آن، بطور کامل ثابت میشود. درنهایت انتهای لوله کاندوم به کیسه ادرار متصل شده و ادرار دفع میگردد.

بطور کلی سوندهای ادراری از نظر نوع نصب و قرار گیری شان، به دو دسته سوند داخلی و سوند خارجی تقسیم میشوند. سوندهای داخلی سوندهایی یکبار مصرف نظیر سوند نلاتون و سوند فولی هستند که از داخل بدن به خارج وصل میشوند. درحالیکه سوند خارجی کاندومی(کاندوم شیت) از خارج به داخل بدن متصل میشود.

سوند خارجی مردانه، یک روش تشخیصی غیر تهاجمی است که در توصیف و ارزیابی وضعیت درونی اعضای تناسلی مردان به کار می‌رود. این سوند یک وسیلهٔ طولانی و نازک است که با استفاده از آن می‌توان به طور مستقیم و مستقیم به اعماق لوله‌های ادراری و اندام تولیدکنندهٔ منی دسترسی پیدا کرد.

فرآیند استفاده از سوند خارجی مردانه شامل قرار دادن سوند از طریق سوزنی کوچک در ادرارکنندهٔ انسان و هدایت سوند به طور کامل به داخل سیستم ادراری است. این روش معمولاً توسط پزشکان و متخصصان اورولوژیست انجام می‌شود و به منظور تشخیص برخی از مشکلات مربوط به ادراری و تولید منی، مانند سنگ‌های کلیه، بیماری‌های التهابی، تنگی‌های ادراری و غیره استفاده می‌شود. استفاده از سوند خارجی مردانه یک روش دقیق و حساس برای تشخیص بیماری‌های مربوط به سیستم ادراری است و نیازمند مهارت و دقت بالای پزشکان متخصص است.

قبل از انجام این روش، باید به طور کامل با بیمار صحبت شده و او را در مورد مزایا و معایب آن آگاه کرد. همچنین، فرآیند استفاده از سوند خارجی مردانه ممکن است موجب عوارض و عوارض جانبی مانند التهاب، خونریزی و عفونت شود، بنابراین مراقبت‌های لازم پس از انجام این روش باید رعایت شود.

کاندوم شیت چه ویژگی هایی دارد؟

این محصول از جنس لاتکس بوده و به دلیل داشتن قطر مناسب به راحتی به هر کیسه ادراری میتواند متصل شود. پیچ خوردگی نداشته و کاملا روی آلت فیکس میگردد. خروج ادرار با کاندوم شیت کاملا دفع شده و برگشت داده نمیشود. لازم به ذکر است به علت لاتکس بودن کاندوم شیت و احتمال حساسیت داشتن آن، در مرحله ‌ی نهایی تولید، برای صفر شدن کامل مواد حساسیت زا، با آب جوش شسته میشود. بنابراین هیچگونه مواد حساسیت زایی در کاندوم باقی نمی ماند.

مزایای استفاده از کاندوم شیت چیست؟

۱- کاربری آسانی دارد و مصرف کننده به تنهایی میتواند بدون نیاز پرستار، آن را نصب کند.

۲- عفونت هایی که در اثر سوندهای داخلی بوجود می آید، با استفاده از کاندوم شیت به حداقل میرسد.

۳- آزادی عمل بیشتر و محدودیت حرکتی کمتر را برای مصرف کننده فراهم میکند.

۴- روشی بدون درد است که آسیب و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمیکند.

۵- سبک، نرم و کم حجم است و فضای کمتری را نسبت به سوند های داخلی اشغال میکند.

نحوه‌ی استفاده و گذاشتن سوند اکسترنال (کاندوم شیت) چیست؟

۱- ابتدا آلت تناسلی را با آب تمیز کنید

۲- پس از خشک کردن آلت، بررسی کنید اثری از وجود زخم روی آن نباشد

۳ – کاندوم شیت را روی سر آلت تناسلی قرار دهید

۴ – حدود ۳ – ۴ سانتیمتر از سر کاندوم شیت را خالی بگذارید تا به سر آلت مالیده نشود

۵ – با استفاده از چسب کاندوم شیت، اتصال را محکم کنید
۶- انتهای لوله‌ی خروجی کاندوم شیت را به کیسه ادرار متصل کنید

۷- کیسه ادرار را در قسما پایین تر از زانو قرار دهید

چه کسانی بهتر است از سوند کاندومی استفاده کنند؟

استفاده کنندگان کاندوم شیت عموما افرادی هستند که از نظر مشکل ناتوان هستند و شامل موارد زیر میشود.

۱-کسانیکه ناتوانی جسمی در حرکت داشته و رفتن به دستشویی برایشان مشکل است(مانند جانبازان و یا افراد ضایعه نخاعی)

۲- افرادی که دچار زوال عقل شده اند و نمیتوانند ادرار خود را کنترل کنند

۳- کسانی که در مرحله‌ی ترک اعتیاد هستند و ممکن است دچار بی اختیاری ادرار شوند

۴- افرادی که به علت وجود مشکلات و بیماری هایی ‌مانند پرکاری مثانه، دچار بی اختیاری شدید هستند

‌۵- افرادی که بر اثر عفونت های دستگاه تناسلی ناشی از سوند داخلی، مجبور به استفاده از سوند کاندومی هستند‌

۶- در افرادی که نیاز است میزان دفع ادرار برای تعیین دوز دارو توسط پزشک اندازه گیری و بررسی شود.

هنگام استفاده از کاندوم شیت به چه نکاتی باید دقت کرد؟

توجه به نکات زیر برای جلوگیری از ایجاد مشکلات ناشی از سوند کاندومی ضروری می باشد که عبارتند از؛ *انتخاب سایز درست کاندوم شیت: سوندهای کاندومی در سه سایز ۲۵(اسمال)، ۳۰(مدیوم)‌ و ۳۵(لارج) تولید میشوند. برای تعیین سایز دقیق کاندوم شیت، لازم است طول آلت تناسلی اندازه گرفته شود. کاندوم شیت نه باید به قدری شل باشد که ادرار از آن به بیرون ترشح کند و از روی آلت کشیده شود و نه باید به قدری تنگ باشد که فشار زیادی روی عضو وارد کرده و سبب ایجاد زخم شود. درواقع باید بطور کامل فیکس شود. حدود یک فاصله‌ی کم از انتهای سوند و انتهای آلت لازم می باشد.

* به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت و مشکلات مانند آن، رعایت بهداشت فردی بسیار حائز اهمیت است. کاندوم شیت و کیسه ادرار متصل به آن می بایست هر روز تعویض شوند‌ .

سوالات متداول کاربران:

از میان انواع سوندها، سوند کاندومی بهتر است یا سوندهای ادراری داخلی؟

بسته به موقعیت بیمار، نوع سوند مورد استفاده، تجویز میگردد. اما بطور کلی به غیر از مواردی که لازم است سوندهای داخلی مورد استفاده قرار بگیرند(مانند هرگونه بستری شدن برای عمل های جراحی) و یا در شرایطی مانند نشت ادرار و بروز حساسیت های ناشی از آن که نمیتوان از کاندوم شیت استفاده کرد؛ استفاده از سوند کاندومی به دلایل راحتی، درد و آزار کمتر برای بیمار، ارجحیت دارند.

۲- سوند اکسترنال چیست؟

همانگونه که گفته شد، سوندهای ادراری برحسب نوع قرار گیری در بدن به انواع بیرونی و درونی تقسیم میشوند که کاندوم شیت به سوند اکسترنال (سوند بیرونی) اطلاق میگردد.

۳- آیا کاندوم شیت معایبی هم دارد؟

همانند هرگونه جسم خارجی که در صورت ورود به بدن ممکن است معایب و پیامد هایی داشته باشند، کاندوم شیت این گونه است. برای مثال احتمال ایجاد عفونت ادراری و یا کلیوی در اثر ازدیاد حجم ادراری که باقی می ماند وجود دارد.

* به دلیل راحتی در نصب و خروج آن، افرادیکه دچار مشکلات عقلی هستند ممکن است کاندوم شیت را خارج کنند.

* استفاده از کاندوم شیت برای مردانی که به علت کهولت سن، آلتشان به عقب رفته است، مشکل تر است.

کلام آخر:

امروزه سوند های ادراری نقش مهمی برای دفع ادرار و جلوگیری از آسیب به کلیه ها پیدا کرده اند. همانگونه که گفته شد سوندهای بیرونی به نسبت سوندهای داخلی راحت تر هستند و خود را از کمک فرد دیگر و یا پرستار بی نیاز کرده اند. در حالیکه سوندهای داخلی در زمانیکه استفاده از سوند کاندوم باعث مسدود شدن مجرای ادراری و عدم خروج ادرار از مثانه شوند، حتما باید مورد استفاده قرار بگیرند.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

برای خرید سوند کاندوم شیت (سوند اکسترنال )میتوانید به فروشگاه اینترنتی تجهیزگستران ابوریحان مراجعه نمایید.

گروه پژوهشی ، صنعتی ، بازرگانی تجهیز گستران ابوریحان  به عنوان یکی از به ‌روزترین فروشگاه‌های اینترنتی در زمینه تجهیزات پزشکی می باشد . از پر فروش ترین محصولات این فروشگاه می توان به  : مچ بند دست ، کتف بند ، آرنج بند ، شکم بند ، قوزک بند پا ، گردن بند طبی ، زانو بند طبی و کمر بند طبی اشاره کرد .

بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “کاندوم شیت چیست و نحوه‌ی استفاده از آن چگونه است؟!

  1. مجید داداشی گفت:

    با تشکر از مطالب بدون نقص که ارائه داده اید.

  2. معصومه گفت:

    سلام.یه دوروزی هست که برای پدر من استفاده میکنند ،در بخش icuبستری هستم ،اما هر روز تعویض نمیکنن ،،🤔

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *