پانسمان و تزریقات, دانستنی های ارتوپدی

باند کشی چیست و نحوه‌ی بستن آن چگونه است؟!

همه‌ی ما گاها در زندگی دچار کشیدگی های عضلانی، گرفتگی و یا یا آسیب های جدی تر شده ایم. در اکثر موارد، روش های ساده مانند استفاده از کیسه آب گرم و یا بستن با باند میتواند گره گشا باشد. یکی دیگر از روش های پرکاربرد جهت تسکین درد مفصل های آسیب دیده استفاده از بانداژ های حمایتی است. در صورتی که قصد خرید باند کشی را دارید، ابتدا این محتوا را بخوانید تا با موارد استفاده از باند کشی و نحوه باند پیچی (باند کشی) مفصل آسیب دیده آشنا شوید

باند کشی چیست؟

یکی از محکم ترین و مقاوم ترین باند هایی که در حوزه‌ی پزشکی به وفور استفاده میشود، باند کشی است. درصد زیاد مواد تشکیل دهنده‌ی این باند از الیاف پلی استر ، و در صد کمی الیاف پلی اورتان می باشد. بانداژی از جنس پارچه و با خاصیت کشسانی زیاد بوده که در عرض های مختلف برای نواحی مختلف اندام های بدن، به کار برده میشود.

باند کشی در مراکز درمانی و در منازل برای بستن و درمان عضو آسیب دیده به کار میرود. این باند با ایجاد فشار موضعی روی محل ، سبب افزایش گردش خون شده و به تسریع روند درمان کمک میکند. این فشرده سازی، تاثیر بسیار مثبتی بر روی مفاصلی که دچار کشیدگی شده اند دارد. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر باند کشی در بهبود مفاصل نشان میدهد؛ این باند میتواند بر روی درد و تورم زانو بسیار موثر و سودمند باشد.

کاربرد باند کشی :

ورزشکارانی که دچار آسیب دیدگی های سطحی شده اند میتوانند از آن استفاده کنند. بنابراین با بستن محل آسیب با باند کشی، درد و تورم کاهش می یابد‌. از دیگر کاربرد این محصول، استفاده با هدف پیشگیری می باشد. درصورتیکه افراد و به خصوص ورزشکاران، احتمال ایجاد اصابت را بر روی اندام هایی نظیر زانو می بینند، میتوانند از آن استفاده کنند. بنابراین با وجود اصابت ضربه، احتمال درد کمتر میشود.

همچنین به طور کلی برای آسیب هایی مانند گرفتگی، ضرب دیدگی و کشیده شدگی مفاصل، از این باند میتوان استفاده کرد. باند کشی زانو ، باند کشی مچ دست و باند کشی مچ پا ، پر کاربردترین باند هایی هستند که برای درمان و کاهش درد به کار میروند.

یکی دیگر از کاربرد های این باند، زمانی است که قصد دارید محل را با قطعه یخ ببندید. به همین منظور ابتدا چند مرحله باند را روی موضع بسته، سپس قطعه یخ را قرار دهید. در مرحله‌ی آخر مجددا باند کشی را روی یخ چند مرحله ببندید. بدین ترتیب احتمال حرکت داده شدن یخ، کمتر میشود.

ویژگی های باند کشی چیست؟

باند کشی بسیار انعطاف پذیر و نرم است و میتوان برای همه‌ی قسمت های بدن به کار گرفت. استفاده از این محصول، سبب خستگی و آزردگی نمیشود و برای مدت زمان زیاد و حتی در شب، قابل استفاده است.

از دیگر ویژگی های این باند، قابل چند بار مصرف بودن آن است. استفاده‌ی زیاد از این محصول سبب از هم گسیختگی و یا شل شدن الیاف آن نمیشود‌ .‌لازم به ذکر است این باند، قابلیت شستشو را دارد و با شستن آن، مجددا الیاف آن کشسانی خود را به دست میگیرند.

انواع سایز بندی باند کشی:

طراحی این باندها با عرض های مختلف، سبب شده تا بتوان برای همه‌ی قسمت های بدن قابل استفاده باشد. این باندها در زمان استفاده، قابلیت کشسانی زیادی پیدا میکند و طول آن تا حدود ۴.۵ متر میرسد.

۱- باند کشی ۵ سانتی :

متداول ترین باند کشی مورد مصرف، نوع ۵ سانت آن می باشد. از این سایز، برای بستن نواحی با عرض کم مانند مچ دست به کار برده میشود. باند ۵ سانتی فقط برای باند پیچی مناسب بوده و نمیتوان قطعه یخ را با آن نگه داشت.

۲- باند کشی ۱۰ سانت :

از این نوع باند، برای بستن نواحی با عرض متوسط مانند زانو به کار گرفته میشود. همچنین آقایانی که مچ دست پهن تری دارند و باند کشی ۵ سانت مناسب برایشان نیست، میتوانند از سایز ۱۰ سانت استفاده کنند.

۳- باند کشی ۱۵ سانت :

این باند از عرض نسبتا بالایی برخوردار است و برای مصرف برای مناطق وسیع بدن یا منطقه ای که میزان آسیب دیدگی زیاد است، مناسب می باشد. از باند ۱۵ سانت به طور معمول میتوان جهت بستن مناطقی مانند ران پا ، شانه ها و گردن استفاده کرد. همچنین میتوان برای گذاشتن قطعه یخ و بستن آن، از این نوع باند کمک گرفت.

۴- باند کشی ۲۰ سانت :

بزرگترین و عریض ترین باند کشی موجود در بازار، نوع ۲۰ سانت آن است. استفاده از این باند فقط برای مناطق با بالاترین وسعت از نظر عرضی مانند دور شکم و یا لگن توصیه میشود.

نکته : توجه به این نکته خالی از لطف نیست که تمام باند های کشی در حدود ۴.۵ متر از نظر طول ، قابلیت باز شدن و کش آمدن دارند.

نحوه‌ ی بستن منطقه‌ی آسیب دیده توسط باند کشی چگونه است؟

ابتدا از قسمت پایین تر از موضع، باند پیچی را شروع کنید و سعی کنید این روند را رو به بالا انجام دهید تا بستن باند، راحت تر باشد. سپس باند را روی خود موضع بیاورید و نهایتا تا قسمت بالاتر از محل آسیب، عملیات باند پیچی را تمام کنید. پس از بستن، به کمک گیره های فلزی داخل باند، آن را تثبیت کنید. همجنین در صورتیکه احساس میکنید استفاده از این گیره ها میتواند روی محل مورد نظر، سفتی ایجاد کند، باند را گره بزنید.

نکات مهم هنگام استفاده از باند کشی:

۱- باند های کشی استریل نیستند، بنابراین استفاده مستقیم آنها بر روی زخم باز توصیه نمیشود. برای این کار ابتدا زخم باز را توسط گاز استریل و باند پانسمان کنید‌. برای محافظت بیشتر ناحیه‌ی آسیب دیده و پوشش آن، روی پانسمان را با باند کشی محکم کنید.

۲- از زیاد سفت بستن باند کشی روی موضع به جهت عدم هونرسانی اجتناب کنید. اگر احساس سوزن سوزن شدن کردید، باند را باز کرده و اجازه بدهید محل آسیب کمی هوا بخورد. مجددا باند را با شدت بستن ضعیف تر ببندید.

۳- در صورتیکه نیاز است باند کشی برای مدت طولانی به عنوان مثال صبح تا شب بسته شود، به مدت دو بار در روز باند را باز کنید. بنابراین هم از ایجاد رشد باکتری روی باند جلوگیری میشود و هم باعث ایجاد گردش هوای بیشتر روی محل آسیب میشود.

شما میتوانید برای خرید باند کشی در سایز های مختلف به فروشگاه اینترنتی تجهیز گستران ابوریحان مراجعه نمایید. همچنین میتوانید از انواع زانو بند و مچ بند طبی دست و پا نیز دیدن کنید.

پرسش : باند کشی ورزشی چیست ؟

باند کشی ورزشی مقاومتی، باندی در رنگ های مختلف است. از این باندها برای افزایش دامنه‌ی حرکت مفاصل، بازتوانی، افزایش قدرت عضلانی و انجام تمرینات مقاومتی و ورزشی استفاده میشود. این کش ها در طول ها و مقاومت های مختلف ( کرم بسیار سبک تا خاکستری بسیار سنگین) طراحی و تولید میگردند‌.

کلام آخر :

امروزه باند های کشی با دامنه‌ی وسیع کاربردشان، نقش مهمی در درمان آسیب های ارتوپدی پیدا کرده اند. بسیاری از گرفتگی ها و مشکلات دیگر، به کمک این محصول قابل درمان هستند.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “باند کشی چیست و نحوه‌ی بستن آن چگونه است؟!

  1. ثریا سلیمانی گفت:

    مطلب خوبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *